PÁPUA ÚJ GUINEA ELIMBARI ÉS 100% ARABICA fajták Arusha, Typica és Bourbon Termőterület: Mount Elimbari terület, Chimbu tartomány Feldolgozási módszer: mosott Pörkölés: 00 Savasság: 00 Elkészítés: eszpresszó, pulyka, moka pot, french press Ízében étcsokoládé, cseresznye és új fűszerek. Kifinomult étcsokoládés édesség uralja a kivételesen sima, mély és telt testet. A cseresznye kellemesen hangsúlyos savassága kiegyensúlyozza az édes csokoládé ízt, amelyet fűszeres jegyek kísérnek. A legerőteljesebb élmény azonban a végén jön. Az íz meglepően sokáig megmarad a szájban. A kávéfát először a 19. század végén termesztették ebben az országban, és a híres jamaicai Blue Mountain fajta egyik hajtása. Pápua Új-Guineában nem terjednek el a permetszerek és a növényvédő szerek, a gazdák tisztán és mély erdőkben termesztik a kávéfákat. Ennek eredményeképpen a kávécseresznye lassan érik és teltebb ízű. Minden termés egyedi; ezeket a gyümölcsöket 2020 júniusa és augusztusa között szedték le, majd a gazdák megmosták és napon szárították. Meghámozva és megszárítva elküldték hozzánk, mi megpörköltük őket, és most megkóstolhatja őket. Mit jelent a teljes név? Pápua Új-Guinea egy ország, az Elimbari egy termőterület Chimbu tartományban, és a kiváló minőségű gabonaféléket jelenti. Ez egy pörkölt kávébab. Felbontás után száraz és sötét helyen tárolja, ne tegye hűtőszekrénybe. Súly: 500 g