Ez a bárd minőségi rozsdamentes acélból készül, tartós, hőre lágyuló műanyaggal, amit értékelni fog a csirke, tarja, szalonna és nagyra darabolt húsok szeletelésénél. A késekkel ellentétben hús és csont vágására is alkalmas - összességében lényegesen nehezebb a szerkezete, ami nagyobb mozgási energia kifejtését teszi lehetővé. Segít átvágni a hús és a csontok vastagabb, inas részeit, kivéve természetesen a nagy combcsontokat. A 18 cm-es élhosszú bárd használható zöldség apróra szeletelésénél (a másik kéz rányomásával a penge tompa oldalára és imbolygó mozdulatokkal szeletelve), káposzta, savanyúság és más zöldségek szeletelésénél, pl. az ázsiai konyharemekek készítése során. Könnyen csiszolható és mosogatógépben is elmosható, a mosogatógépben való elmosást követően alaposan szárítsa meg. A mosogatógép gyakori használatával az él fokozatos eltompulására kerül sor.