Salente Ario II, multifunkciós edény forrólevegős sütővel - forrólevegős sütő - nyomáson történő sütés (hőmérséklet-választás) - Lassú főzés (hőmérséklet kiválasztása) - sous-vide (hőmérséklet kiválasztása) - sütés - tartósítás - szárítás - 63 program - gombok és menük angol nyelven - 6 literes belső edény, teflonfelülettel - gazdag tartozékok - szakácskönyv receptekkel ________________________________________________________________________________________________________________ Az Ario II új változata Az Ario és az Ario multifunkciós edény sikeres változata után egy újabb változat következik Ario II típusjelzéssel. Az új változat elsősorban a következő tulajdonságokban különbözik elődjétől, az Ario -tól: - A Cuco II (a Friteo II forrólevegős sütő nélkül) kompatibilis az Ario II-vel, a Friteo II hozzáadása a Cuco II-hez létrehozza az Ario II terméket. - Az Ario II végtelen hőmérséklet-választási lehetőséggel rendelkezik a nyomás alatt történő főzéshez, sous-vide főzéshez, pároláshoz és lassú főzéshez. - Az Ario II 63 programmal rendelkezik, az Ario csak 32-vel (plusz sous-vide, konzervipari és szárítási programok). - Az Ario II gőzkioldó gombbal rendelkezik a gyorsfőző fedelén. - Ario II modernebb dizájn - az Ario II 6 literes belső tartálya nem használható az Ario készülékhez Négy főzési mód A főzési módok az egyes fedelek és programok használatától függően változnak. A Salente Ario II multifunkciós edénycsomag három fedelet tartalmaz: egy forrólevegős sütőfedelet, egy nyomásfőző fedelet és egy üvegből készült sütőfedelet. Forrólevegős sütő A mellékelt forrólevegős sütő felülről süt. A felső fűtésnek köszönhetően elkészíthet például egy kisebb csirkét ropogós bőrrel, sült krumplit vagy pitét. A forrólevegős sütőt az ilyen főzés után kiegészítőnek is használhatja, például csak úgy, hogy megsüsse az ételt. Nyomásos főzés A mellékelt rozsdamentes acél köretkészítővel külön-külön, de egy edényben főzheti a főételt és a köretet! Az étel percek alatt elkészül :-) Ahhoz, hogy a köretet a főétellel egy időben főzze, úgy kell megválasztania az étel összetételét, hogy a főétel és a köret főzési ideje a gyorsfőzőben ideális legyen az étel mindkét részéhez. Például ajánlatos köretként természetes vörös rizst használni, amelyet 30 percig főzünk nyomás alatt, Vezérlőpanelek Mind a tűzhely, mind a forrólevegős sütő kezelőpanelje angol nyelvű, egyszerű és intuitív. Az előre beállított programokon kívül egyéni beállítások is használhatók a nyomás és a főzési idő tekintetében. A forrólevegős sütő esetében a hőmérséklet beállítására is lehetőség van. A rögzítő konténer évi 1 500 CZK megtakarítást jelent Ha a főételt egy főzőedényben főzi nyomás alatt egy köretet, heti háromszori átlagos főzéssel és 6 CZK/kWh energiaárral együtt, akkor évente 1 500,- CZK-t takaríthat meg.A táblázatban egy példa látható, amikor egy 1500 és 2000 W-os teljesítményű elektromos tűzhely két főzőlapján a szokásos módon főzött marhahús szeleteket főznek gombán, természetes vörös rizzsel. A táblázatban egy példa látható ugyanennek az ételnek a Salente Ario II-ben történő főzésére is. Ennek az ételnek a főzésénél a villamosenergia-költségek különbsége 10,80 CZK, a megtakarított idő pedig 10 perc. További pénzt lehet megtakarítani pl. a mélysütéssel. A multifunkciós edény hőszigetelt, és kisebb térfogatot melegít fel, mint például egy hagyományos sütő. Lassú főzés és előkészítés Az üvegfedél alkalmas ételek sütésére vagy melegítésére. Könnyedén elkészítheti egy finom pörkölt alapját. Ha a lassú főzés rajongója, a fedél lassú főzőgé változtatja az edényt, amellyel finom házi levest készíthet. Műszaki specifikációk - Méretek: 35 × 33 × 33 (magasság a fedővel együtt) cm - Súly: 3,8 kg fő edényrész, 0,9 kg nyomástartó fedő, 2,1 kg fedő forrólevegős sütővel. - Tápellátás 230 V - 6 literes rozsdamentes acéltartály - Teljesítmény 1200 W edény / 1500 W sütő - Szín: fekete rozsdamentes acél CSOMAGOLÁSI TARTALOM: - Fazék - Sütőedény fedele - Forrólevegős sütőfedél - Belső rozsdamentes acél 6 literes tartály - Rozsdamentes acél kosár - Sütőkosár - Állvány fogantyúkkal - Állvány - Állvány fedelekhez - Edzett üvegfedelek - Mérőpohár - Kondenzációs tartály - Kanál - tápkábel - Szakácskönyv használati utasítás