A BARÁNY formájú kerámia forma különösen hasznos lesz a húsvéti készülődés során. Klasszikus piskótát vagy vajas tésztát (5 - 6 tojásból) süthetünk benne, de elkészíthetjük a formát aszpik, töltelék, pástétom, töltelék és egyéb finomságok elkészítésére is.A forma minőségi kerámiából készült mázzal. Sütés előtt javasoljuk, hogy alaposan törölje át zsírral és szórjuk meg liszttel, hogy a formából való kibillentéskor minden részlet megmaradjon. A kerámia formák egyenletesen nyelik el a hőt és fokozatosan engedik el, aminek köszönhetően az ételek jól átsülnek. A kerámia formák élettartama hosszú, és megfelelő kezelés esetén több évig is kitart. Azonban bizonyos edénykezelési elveket be kell tartani. A kerámia a nyag hő hatására dolgozik, ezért nem tűri az azonnali gyors hőmérsékletváltozást - hősokkot. Biztosítani kell a légáramlást a forma és a sütő alja között, ezért mindig helyezze a terméket a rácsra. A hideg formát hideg sütőbe kell tenni, majd bekapcsolni. A forma bármilyen sütőben használható, és mikrohullámú sütőben is használható. A forma nyáriházban szép belső dekoráció lehet.