Flexity Enlight rézpalack 500 ml A rézpalackok tiszta rézből készülnek. Indiában Tamra Ja l néven is ismerik őket, ami "rézvizet" jelent. Nagy hagyományokkal rendelkeznek, és több mint 200 éve gyártják és használják. Az Ayurveda tanítása szerint egy rézpalack segít az ivóvizet rézzel dúsítani, így egyensúlyba hozza a Mérleg, a Pitta és a Kapha három adagját. A rézrészecskék tisztítják a vizet, így könnyebben emészthető, lúgos, ízletes, antibakteriális, gyulladáscsökkentő hatású. GONDOZÁS ÉS HASZNÁLAT Este töltse meg az üveget hideg vízzel, és hagyja állni egy éjszakán át. Reggel ébredés után azonnal igyon rézvizet. Az ilyen vizet az Ayurveda ajánlja, mert az egész élettan tisztítója. A réz egy természetes anyag, amely hajlamos az oxidáció következtében sötétedni. Ezért ajánlatos a rézpalackot 3 hetente rendszeresen tisztítani. Ehhez öntsön egy teáskanál citromlevet és egy teáskanál sót egy csészébe, keverje össze, és szivaccsal vagy ruhával tisztítsa meg. A külső felület ugyanígy tisztítható. Ezután öblítse ki újra az üveget vízzel. Ezt a tisztítási módszert rendszeresen meg kell ismételni a korrózió elkerülése érdekében. Soha ne tárolja az üveget közvetlen napfényben! A RÉZPALAK TULAJDONSÁGAI Praktikus csavaros kupak Élelmiszer-minőségű szilikonból készült tömítés Nincs további belső bevonat Magasság: 22 cm Ø Nyak: 4 cm Palack Ø: 6 cm Kapacitás: kb. 500 ml Súly: kb 220 g Nem ajánlott rézanyagcsere-zavarban szenvedőknek Anyaga: 100% réz, védőlakk, *színváltozatokkal, csak a palack külseje van lezárva, a belseje réz marad. FIGYELEM: A PALACK FOLTOK ÉS SZÍNEVÁLTOZÁSA NEM HIBA. A PALACKOT INDIÁBAN GYÁRTSÁK. Miért csak hideg/langyos vizet használjon: Hőmérséklet-érzékenység: A réz erősen vezetőképes anyag, ami azt jelenti, hogy gyorsan át tudja adni a hőt. Amikor forró italt önt egy rézpohárba, maga a csésze felmelegszik, ami megnehezíti a kézben tartását, és növeli az égési sérülések vagy kellemetlen érzések kockázatát. Változás az ízben és minőségben: A réz reaktív fém, amely kölcsönhatásba léphet különféle anyagokkal, beleértve az italokban jelenlévő savakat is. Amikor forró folyadékok érintkeznek rézzel, kémiai reakciók léphetnek fel, amelyek megváltoztathatják az ital ízét és minőségét. A réz esszenciális ásványi anyag, amelyre szervezetünknek nyomokban szüksége van. A túlzott rézbevitel azonban rézmérgezést okozhat, ami olyan tünetekhez vezethet, mint az émelygés, hányás és májkárosodás. Míg a rézpoharak rövid távú vagy alkalmi használata nem okozhat kárt, a rézcsészékben lévő forró italok hosszú távú vagy gyakori expozíciója növelheti a rézmérgezés kockázatát. Az Ön biztonsága és az italok minősége érdekében célszerű rézpoharat csak hideg vagy szobahőmérsékletű italokhoz használni. Ha a meleg vagy forró italokat részesíti előnyben, célszerű olyan csészéket választani, amelyek kifejezetten magas hőmérsékleten való használatra készültek, például kerámiából vagy hőálló üvegből.