Burgerek Rövid leírás: A hamburger története a messzi múltba, a tatárok aprított húsáig vezethető vissza (lásd a mai napig népszerű tatár bifszteket), mely orosz kereskedők révén jutott el a névadó Hamburgba. Az Újvilágba már a kivándorló németek vitték magukkal, ahol a New York-i éttermekben hamburgi, azaz hamburger steak-ként került az étlapra, és jórészt nyersen vagy alig hőkezelten kínálták. Amerikában aztán olyan népszerű lett, hogy újra feltalálták. A húspogácsát kisütötték és két szelet kenyér közé tették, hogy a vásárban nézelődő emberek sétálgatás közben eszegethessék. Így született meg az első street food, mely meghódította a földkerekséget... Szerző: Csizmadia András-Niksz Gyula Kiadó: Szalay Könyvkiadó Kiadás éve: 2015 Méret: 225x225mm Oldalszám: 80 oldal Kötés: kemény