Bodhi rézpohár 250 ml - 2 darab A réz pozitív energiát ad a vízhez, és évekig kitart. A réztermékeket hagyományosan víz tisztítására és tárolására használják. Az Ayurveda szerint a rézvíz antioxidáns és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. A réz megakadályozza a baktériumok, vírusok, gombák szaporodását és megtisztítja a szervezetet a méreganyagoktól. A réz eltávolítja a vízben lévő klórt és a nehézfémeket. A réztermékek ökológiaiak, fenntarthatóak és környezetbarátak. Videó a rézpohárban lévő víz pH-értékéről: ÁPOLÁS ÉS HASZNÁLAT Este töltse meg a poharat hideg vízzel majd hagyja állni egy éjszakán át. Ébredés után reggel igya meg a rézvizet. Az ayurvédában azért ajánlott az ilyen víz fogyasztása, mert tisztító hatása van egész fiziológiánkra. A réz természetes fém, amely hajlamos oxidáció következtében besötétedni. Ezért ajánlatos rendszeresen tisztítani a rézpoharat. Ehhez töltsön egy teáskanál citromlevet és egy teáskanál sót egy csészébe, keverje össze, majd tisztítsa meg a poharat egy szivaccsal, vagy rongyal. Az pohár külső felülete ugyanígy tisztítható. Ezután öblítse át a poharat tiszta vízzel. Ezt a tisztítási módszert rendszeresen meg kell ismételni a rézpohár korróziójának elkerülése érdekében. Soha ne tárolja a poharat közvetlen napfényen! A RÉZPOHÁR TULAJDONSÁGAI Anyaga: 100%-ban réz Tartalom: 250 ml. Antimikrobiális tulajdonságok - A réz és a réz pohárból származó ivóvíz ökológiai és fenntartható hatásai: A réz jótékony hatással van az emésztőrendszerre. Serkenti az agytevékenységet. Szabályozza a vérnyomást, csökkenti a koleszterint. Segíti a sebgyógyulást, fájdalomcsillapító hatású. Antioxidáns. Nem ajánlott réz anyagcserezavarral küzdőknek. A csomag 2 darab poharat tartalmaz, azonos mintával (a mintákat nem lehet kombinálni)! Három minta közül választhat. Miért csak hideg/langyos vizet használjon: Hőmérsékletérzékenység: A réz erősen vezetőképes anyag, ami azt jelenti, hogy gyorsan át tudja adni a hőt. Amikor forró italt önt egy rézpohárba, maga a csésze felmelegszik, ami megnehezíti a kézben tartását, és növeli az égési sérülések vagy kellemetlen érzések kockázatát. Változás az ízben és minőségben: A réz reaktív fém, amely kölcsönhatásba léphet különféle anyagokkal, beleértve az italokban jelenlévő savakat is. Amikor forró folyadékok érintkeznek rézzel, kémiai reakciók léphetnek fel, amelyek megváltoztathatják az ital ízét és minőségét. A réz esszenciális ásványi anyag, amelyre szervezetünknek nyomokban szüksége van. A túlzott rézbevitel azonban rézmérgezést okozhat, ami olyan tünetekhez vezethet, mint az émelygés, hányás és májkárosodás. Míg a rézpoharak rövid távú vagy alkalmi használata nem okozhat kárt, a rézcsészékben lévő forró italok hosszú távú vagy gyakori expozíciója növelheti a rézmérgezés kockázatát. Az Ön biztonsága és az italok minősége érdekében célszerű rézpoharat csak hideg vagy szobahőmérsékletű italokhoz használni. Ha a meleg vagy forró italokat részesíti előnyben, célszerű olyan csészéket választani, amelyek kifejezetten magas hőmérsékleten való használatra készültek, például kerámiából vagy hőálló üvegből