Az Açai bogyó (botanikai név: Euterpe oleracea) egy Dél-Amerikában őshonos pálmafa gyümölcse, amely főleg az Amazonas régióban fordul elő. Kicsi, fekete vagy lila színű gyümölcsök a fa tetején nőnek, 6 kg nehéz fürtökön. Az acai bogyókat a betakarítás után azonnal feldolgozzák. Ez megőrzi az acai bogyó lenyűgöző erejét. A betakarítás környezetbarát módon folyik, mert az acai pálma nem sérül közben. Az Açai sötétlila por tisztán fogyasztható, vagy értékes adalékként szolgál a gyümölcslevekhez, turmixokhoz, desszertekhez, joghurtokhoz és müzlikhez. Az acai por aromás sűrítő anyagként is alkalmazható, például tejberizshez. A teljes Açai bogyók gondos feldolgozásának köszönhetően minden értékes összetevő a porban marad. Már napi 1 teáskanál is értékes kiegészítője a napi étrendnek. Az Açai gyümölcspor kivonat körülbelül 3000 - 5000 mg polifenolt (antioxidánsokat) tartalmaz 100 g-onként. Az Orac-érték 82.500 μmol TE / 100 g. Összetevők: Açai por tanúsított biogazdálkodásból. Tartalom: 140 gramm Tápértékek 100 g-onként: Energia: 1821 kj / 435 kcal Zsír: 14,9 g, ebből telített zsírsavak: 2,2 g Szénhidrátok: 67,4 g, ebből cukor: 6,4 g Fehérje: 7,8 g Só: 0,2 g Rost: 31,2 g Tárolás és felhasználás: Tárolja hűvös, száraz helyen. Óvja a fénytől Eredet: Mezőgazdaság az EU-n kívül (Brazília).